alt

Харків'яни можуть перевірити достовірність технічного паспорта на нерухомість онлайн

  • 26 березня 2019
  • 15:00
Харків'яни можуть перевірити достовірність технічного паспорта на нерухомість онлайн

В Україні почали діяти законодавчі зміни у сфері проведення технічної інвентаризації об'єктів нерухомого майна.

Про це сьогодні, 26 березня, повідомив директор Департаменту реєстрації Олег Дробот.

За його словами, відповідно до змін, що набули чинності, в Інструкції про порядок проведення технічної інвентаризації об'єктів нерухомого майна, комунальне підприємство «БТІ» стало єдиним у місті суб'єктом-зберігачем архіву всіх інвентаризаційних справ.

«Згідно з новим порядком, усі без винятку суб'єкти технічної інвентаризації - приватні БТІ, які проводять технічну інвентаризацію, - повинні у встановлені терміни передавати у комунальне підприємство «БТІ» екземпляр матеріалів такої інвентаризації», - зазначив Олег Дробот. 

Для зручності харків'ян на сайті Департаменту реєстрації можна за номером документа перевірити достовірність технічного паспорта на нерухомість.

Олег Дробот зазначив, що сервіс був впроваджений після неодноразових звернень харків'ян з приводу підроблених документів. Також він буде корисний нотаріусам під час роботи з угодами у сфері нерухомості.

При виникненні питань, пов'язаних з роботою сервісу або перевіркою документів, що підтверджують технічну інвентаризацію нерухомості, можна звертатися за телефоном КП «БТІ»: (057) 731-41-08. 

 

Останні новини

Всі новини